Les entitats i el veïnat de Collblanc-la Torrassa valoren de forma positiva el canvi de postura respecte al projecte de reforma del carrer de Doctor Martí i Julià que l’Ajuntament ha presentat en el Consell de Districte de Collblanc-la Torrassa. La nova proposta manté els arbres actuals i s’assegura l’accessibilitat.

Abans de la celebració del Consell de Districte de Collblanc-la Torrassa, on l’equip de govern anava a presentar el projecte remodelat, diferents associacions van convocar una concentració. “Han fet aquest canvi per pressions” explica César Ornat, membre de l’Associació Castell de Bellvís de la Torrassa, una de les entitats que van criticar que amb l’antic projecte es talarien els actuals arbres. “Es necessiten més arbres. Em trec el barret que els polítics han estat capaços de rectificar” destaca Ornat.

Un altre veí, Xavier Martí, afegeix que volien la confirmació oficial per part de l’Ajuntament sobre el manteniment dels arbres “i per això estem aquí”.

Els participants de la protesta van pujar com a públic al Consell, i allà, els van confirmar que els arbres actuals no es treuran.

El renovat projecte de remodelació el va explicar el primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver. Va confirmar que els arbres no es toquen, a excepció que suposin un perill per a la ciutadania pel seu mal estat.

Segons Belver, aquest canvi de postura del consistori s’ha pogut fer perquè han trobat una solució tècnica: han apostat perquè el carrer sigui de plataforma única, amb voreres i calçada a la mateixa alçada. I a diferència d’altres vies d’aquest tipus a la ciutat, deixaran que circulin més vehicles.

“Quan hem trobat la solució tècnica, l’hem aportat i això ens permet tenir un carrer de plataforma única amb la mobilitat garantida i sense la necessitat de fer una actuació més agressiva amb l’actual arbrat” explica el primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver.

Entre els membres del Consell de Districte de Collblanc-la Torrassa s’ha valorat de forma positiva aquest canvi de postura. Carme Rimbau, que ha participat en les diferents reivindicacions que ja venen del 2019, explicava que “aquestes concentracions que s’han fet han tingut la seva bona resposta. Per això estem contents. Esperem que no hi hagi cap problema”.

“S’ha arribat a una solució salomònica” afegeix Salvador Fernández, membre del Consell de Districte Collblanc-la Torrassa. “Es mantindran els arbres i es plantaran algun més” diu Fernández.

“Sembla que s’ho han repensat, han trobat una solució” afirma Carme Morro, membre del consell, “i així es mantindrà l’actual arbrat”.

Amb una vorera de més de quatre metres a la dreta i una sola línia d’aparcament, el carrer serà més accessible. Les obres s’iniciaran a finals d’octubre o principis de novembre i podrien estar enllestides el setembre del 2024.