La instal•lació de l’ascensor del Parc de Can Buxeres continua aturada. L’antiga reivindicació del barri de Sanfeliu haurà de seguir esperant, ja que les obres s’han aturat per segon cop, després que l’empresa adjudicatària hagi fet fallida.

La posada en marxa de l’ascensor de Can Buxeres pateix una nova demora. Una demanda veïnal per millorar l’accessibilitat, ja que per pujar, s’ha de superar una escala amb més de 60 esglaons. Un tram amb força pendent i que porta al carrer de Bernini, també amb moltes escales, fet que dificulta la mobilitat.

Com valoren els veïns la situació?

María Ángeles, veïna del barri, recorda que l‘obra fa molt de temps que és aturada i és necessària per Sanfeliu, en especial per la gent gran i incideix que en el darrer any s’han fet altres intervencions com el carril bici i que l’ascensor és molt important. En José Luís Martínez explica que ha de pujar i baixar tres cops al dia per la Riera del Canyet per acompanyar al seu net a l’escola bressol i que “l’ascensor ajudaria molt”. L’Iñigo, assenyala que bona part dels veïns fan la compra a l’hipermercat de l’avinguda Josep Tarradellas i que després tenen moltes dificultats per pujar la compra i molts acaben agafant l’autobús per dues parades. Isabel ha qualificat la situació “d’autèntic mal son i que és molt injust que l’ascensor segueixi així”.

Des de l’Associació de Veïns expliquen que l’ascensor hauria d’estar en funcionament des de 2018, però l’empresa encarregada ha fet fallida i ara caldrà esperar que es pugui reprendre l’obra. Expliquen que des del consistori s’ha apuntat el 2023 com a any per la posada en marxa. Per a  Santiago Lomares, membre de l’associació, és tornar a fer una promesa de cara a les properes municipals.

Des de l’Associació també lamenten l’actual situació de l’espai, amb tot de material d’obra abandonat, i per això demanen una intervenció el més aviat possible.