L’Associació de Veïns de Sanfeliu espera que aquest cop sigui el definitiu. Després de quatre anys des de l’inici de les obres i de molts entrebancs, la previsió és que l’ascensor del parc de Can Buxeres pugui estar acabat a finals de novembre.

“Portem molts anys de reivindicació i esperem que aquesta vegada sigui la bona”, ha apuntat Santiago Lomares, membre de l’associació. Des de l’entitat han recordat que l’ascensor és molt necessari al barri. “Hi ha molt desnivell i és un problema per pujar amb la compra o per als avis que van a buscar els infants a l’escola, per exemple”, ha afegit. A més, han criticat que s’han assabentat de la represa de les obres pels mitjans de comunicació “perquè no hem rebut cap comunicació oficial”.

L’ascensor de Sanfeliu, que ha de comunicar la part baixa de la Riera del Canyet amb l’esplanada del carrer de l’Aviació i millorar l’accessibilitat al parc de Can Buxeres, s’ha fet esperar. Les obres van començar l’any 2019 però després van quedar aturades perquè l’empresa que se n’ocupava va fer fallida. En aquest punt es va refer el projecte amb el què quedava per fer de l’obra però la licitació va quedar deserta.

Ara sí, però, sembla que l’ascensor serà una realitat. “En les pròximes setmanes es muntarà l’ascensor i l’empresa té, contractualment, fins a finals de novembre per acabar l’obra”, ha explicat Sergio López, arquitecte municipal.

En el moment en què es van aturar les obres ja s’havia realitzat l’estructura metàl·lica de l’ascensor i la passarel·la per a vianants. Ara l’obra civil ja està finalitzada i en les pròximes setmanes s’hi instal·larà l’ascensor i es faran els acabats exteriors. “Ara mateix s’està en la fase de fabricació i s’està treballant a taller i en les pròximes setmanes es farà el muntatge”, ha afegit López.

L’ascensor salva un tram de nou metres amb un fort pendent que ara només és accessible amb trams d’escales de més d’un centenar d’esglaons. L’elevador tindrà una cabina panoràmica de vidre amb capacitat per a 11 persones, portes automàtiques, càmeres de seguretat, un recorregut de 9,30 metres i dues parades.