Els veïns desallotjats de l’edifici esfondrat del Passatge Oliveras, de Collblanc-La Torrassa, han pogut tornar per recollir les seves pertinences. Aquest dimarts s’ha fet una inspecció de l’esfondrament però el tràmit amb l’assegurança de l’edifici es podria allargar uns mesos. Mentrestant, des de l’Ajuntament, es continua donant suport i assessorament a les famílies afectades. 

Acompanyats per un equip de bombers, cada veí ha disposat de 20 minuts per tornar a entrar al seu habitatge i recollir les seves pertinences. Diumenge a la tarda van haver de desallotjar d’urgència quan el terra del vestíbul es va esfondrar 15 centímetres.

Durant aquest matí, un arquitecte i un arqueòleg han iniciat les tasques per conèixer les causes de l’esfondrament i avaluar els riscos, però encara no s’han comunicat els resultats.

La regidora del districte II, Olga Gómez, ha explicat que “els tècnics hauran de tornar a fer una altra prova que requereix obrir o aixecar el terra del vestíbul, per això encara trigarem a saber ben bé que ha passat”. També ha afegit que “els propietaris disposen d’assegurança i que els tràmits es podrien allargar uns mesos”.

Mentre la situació no es resolgui, des de l’Ajuntament s’ha facilitat allotjament provisional en la residència Els Alps a una vintena de persones. La resta de veïns afectats estan dormint amb familiars o amics. Durant els pròxims dies, Serveis Socials farà entrevistes a cada unitat familiar per facilitar-los ajuda o assessorament.