La Comissió de Festes de Bellvitge ultima els actes de la festa major que, del 8 al 17 de setembre, omplirà el barri d’activitats per a tots els públics. 

Rosa Corral, presidenta de l’entitat, detalla algunes de les novetats. “Cada tarda després de l’escola, a l’estand sociocultural, hi haurà contacontes i, segons el dia, màgia, titelles, circ o jocs”. Les activitats per als més petits seguiran a la matinal infantil del dia 10 al parc de Bellvitge. També són novetat la masterclass de rumbes (dia 13, 18h) i les danses del món (dia 17, 11h), totes dues a la plaça del Mercat, o el bingo musical al parc de Bellvitge (dia 16, 19h).

El punt neuràlgic de les festes serà l’estand sociocultural que, cada dia i en horari de tarda, acollirà tallers i activitats culturals de les entitats, i a la nit espectacles i concerts. Les entitats de cultura popular concentren els actes el primer cap de setmana. Així, el dia 9 recorreran el barri les matinades dels diables de Bellvitge (8h) i dels grallers (9h). A la tarda, hi haurà tabalada infantil (20.30h) i Nit Infernal (21h), mentre que el dia 10 el parc de Bellvitge acollirà la trobada de gegants (18h).

Un altre punt d’interès és el Centre Cultural Bellvitge-Gornal, que acollirà exposicions, recitals de poesia i un homenatge a Paco Candel, a més a més del XXIII Festival de Teatre Amateur. Tampoc faltarà la XI Fira Comercial i Artesanal, que se celebrarà els dies 16 i 17, mentre que el 17 al matí “i després de dos anys, recuperem la ‘bicicletada’ popular i els boixets”, explica Rosa Corral, que destaca “la gran participació de moltíssimes entitats del barri”. Com és tradicional, els focs artificials seran el colofó a deu dies de festa.

Activitats esportives

L’esport, sempre molt present a les festes de Bellvitge, comptarà amb el primer torneig de futbol tennis que “organitzen joves del barri”, assenyala Corral. També se celebraran la primera Cursa Festa Major, i el primer torneig nocturn de pàdel, a més dels clàssics tornejos de bàsquet, futbol sala, petanca i bitlles lleoneses, o la XXXIII Cursa Ciclista.

Les atraccions, inclusives amb les persones autistes

La Festa Major de Bellvitge s’adaptarà a les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). Per això, cada dia les atraccions funcionaran sense so. A més, el divendres 8 i el dimecres 13 la fira no encendrà cap llum estroboscòpic entre les 17h i les 19h.