Els veïns de Bellvitge i Gornal denuncien les reiterades avaries dels ascensors de l’estació de Renfe i que connecten els dos barris, separats per les vies.

El de la sortida Bellvitge no funciona des del 12 de gener i als usuaris no els queda més remei que fer mitja volta o baixar i pujar per les escales. “És constant, si no s’avaria un és l’altre. Hi ha molta gent gran que els fa servir, persones amb cadires de rodes, amb cotxets o carregats amb la compra”, expliquen els veïns. “Ningú se’n fa càrrec i això no pot ser”, afegeixen.

En el cas d’aquesta darrera avaria, Renfe ha explicat que cal canviar els cables de tracció que són els que suspenen i eleven la cabina i que per seguretat, està aturat. La previsió és que en els pròxims dies arribin els cables i es posi en funcionament, han apuntat.

Dimarts també es va registrar una incidència a l’ascensor de la sortida Gornal, però en aquest cas, la reparació ha estat ràpida i avui dimecres ja funcionava amb normalitat.

Des de Renfe han apuntat que en els darrers quatre mesos, els ascensors de sortida han patit cinc avaries, i que cal tenir en compte, que si es necessita substituir una peça concreta, que s’ha de demanar o fabricar, els temps s’allarguen.

Una situació, però, que està acabant amb la paciència dels veïns que demanen solucions. “Ja que no es van fer unes escales mecàniques perquè no tothom hagués d’utilitzar els ascensors, volem que hi hagi més manteniment i que s’agilitzin les reparacions”, ha afirmat Soledad Martín, de l’Associació de Veïns del Gornal.

Els ascensors es van posar en marxa el juliol del 2020 i donaven resposta a una llarga reivindicació veïnal. Però de moment, el servei no satisfà els usuaris i la problemàtica arribarà al Ple de la mà d’una moció d’Esquerra republicana i Esquerra Unida i Alternativa.

Des de Renfe demanen disculpes als usuaris i asseguren que continuaran treballant per millor l’accessibilitat a les estacions.