El canvi d’empresa en el servei del transport públic adaptat a la ciutat ha provocat les queixes dels usuaris que lamenten que el nivell de qualitat que s’ofereix ha baixat. A l’Entrevista de l’informatiu hem parlat amb Alberto Álvarez, vicepresident de l’associació Udiverso.

Álvarez ha explicat “com ara fa 15 dies vam participar en una concentració per demanar una millora que s’ha produït però és insuficient. La nova empresa Transport Ciutat Comtal no sabem el motiu però no atenen les demandes que necessiten els usuaris, especialment, l’atenció telefònica. Hi ha molts problemes com ara l’accessibilitat a la sol·licitud del servei”.

Alberto Álvarez, reconeix “la dificultat  de portar un servei com aquest però no queda una altra que millorar. Hem creat una plataforma per tal que els usuaris tinguin un lloc on rebre suport a les seves demandes. L’atenció a un col·lectiu sensible necessita ser molt especial. Hem d’arribar a l’equitat, és a dir, ajustar-se a les necessitats d’aquestes persones i hem de ser crítics”.