La temporada del cicle d’arts escèniques Terrats en Cultura s’ha obert novament coincidint amb les Festes de Primavera a L’Hospitalet. En concret, ho ha fet amb dos espectacles: el concert d’Alberto Rodríguez a la Biblioteca de Bellvitge i l’espectacle Mare d’Élida Lucena al Centre Cultural La Bòbila.

Aquest últim va captivar divendres al vespre tots els assistents, amb una performance interpretada per Élida Lucena que va mostrar una versió de les dones lorquianes, travessades per un embolcall de flamenc, pop i electrònica. L’artista creu que fer aquesta performance en un espai com el teulat del CC La Bòbila fa créixer l’espectacle i li dona una visió nova.      

Mare ha estat el segon espectacle fet en un terrat en aquestes Festes de Primavera. Dijous al vespre va tenir lloc la primera proposta, l’espectacle del cantautor Alberto Rodríguez a la Biblioteca de Bellvitge, en format trio, acompanyat per Marcos Deker i Dani ‘Kapi’ Medina. Amb un repertori de temes propis que caminen per les fronteres del folk/rock, en format principalment acústic.

Aquests dos espectacles han estat un primer tast de la 12ª edició del cicle Terrats en Cultura. El gruix de programació tindrà lloc entre l’1 de juny i el 27 de juliol a diferents edificis metropolitans. La direcció del cicle, però no presentarà la resta del programa fins el pròxim dimarts 30 d’abril.

Terrats en Cultura com a cicle d’arts escèniques i música está impulsat per l’associació cultural Coincidències. El projecte, nascut l’any 2013, té com a objectiu reivindicar l’ús dels terrats, espais característics de l’arquitectura mediterrània, que actualment estan quedant en desús i orfes de sentit. A través d’una programació cultural itinerant als terrats de les ciutats, el festival recupera aquests espais i, alhora, aposta per un model d’urbanisme més sostenible.