La Unitat d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet ha impartit aquest curs un total de 207 tallers de mobilitat segura a alumnes de 21 centres de primària i secundària de la ciutat, en els quals han participat 4.700 infants i joves.

L’objectiu d’aquests tallers és fomentar entre infants i joves l’educació viària, la prevenció d’accidents de trànsit, la identificació dels riscos com a vianants i passatgers i  l’ús responsable de bicicletes i patinets, i també conscienciar sobre el perill de l’alcohol i altres substàncies en la conducció, entre altres aspectes relacionats amb la mobilitat i la seguretat.

Aquestes sessions, a càrrec d’agents de la Guàrdia Urbana, s’adapten a l’edat de l’alumnat, que va dels 3 als 17 anys, amb programes específics per a cada etapa educativa. Les sessions, que duren aproximadament 90 minuts, són molt dinàmiques i participatives.

A més d’aquests tallers als centres educatius, la Guàrdia Urbana impulsa també un seguit d’activitats de caràcter puntual que es fan durant el curs i a l’espai de seguretat viària de les Festes de Primavera.