Aquest dimecres, 1 de maig, se celebra el Dia Internacional dels treballadors i les treballadores, jornada en la que els sindicats surten al carrer per posar de relleu les seves principals reivindicacions a favor del dret al treball digne. La reducció de jornada, la plena ocupació, els salaris dignes o l’habitatge centren les consignes d’aquesta jornada.

D’una banda, a L’Hospitalet els sindicats CNT i el Sindicat de Llogateres de la ciutat han convocat una manifestació a partir de les 10:30h, que tindrà el seu inici al Parc de La Torrassa i que finalitzarà a la Plaça de Lluis Companys a les 12h amb parlaments.

Els convocants posen el focus sobre les seves reivindicacions en la crítica a l’actual model de ciutat i als problemes derivats dels preus abusius del lloguer i de la manca d’habitatge. Una situació que consideren s’agreuja amb la precarietat del mercat laboral.

Pel que fa als sindicats majoritaris, UGT i CCOO convoquen als treballadors i treballadores a diferents localitats de la geografia catalana i també al centre de Barcelona amb un manifest elaborat de forma conjunta sota el lema “Per la plena ocupació: reduir jornada, millorar salaris”, que pots consultar aquí.

El punt de trobada per a la sortida de la manifestació és a les  11.30h, des de la Plaça Urquinaona, cantonada Ronda Sant Pere fins a la Plaça d’Antoni Maura, davant de la seu de Foment del Treball.

L’1 de maig se celebra el Dia del Treballador, en commemoració de la vaga general convocada a Chicago el 1886 per reclamar una jornada laboral de 8 hores. Es tracta d’un dia reivindicatiu arreu del món, amb manifestacions en diferents països per defensar els drets dels treballadors.