Els treballadors de Renfe, Rodalies i Adif estan cridats a la vaga en tres jornades durant el mes de febrer, amb especial impacte a Barcelona. Els sindicats han cridat a mobilitzar-se el 9, 16 i 19 de febrer. CCOO i el Sindicat de Circulació Ferroviari (SCF) han convocat la primera jornada de vaga aquest divensres 9 de Febrer i la UGT s’hi ha sumat a les altres dues. 

La vaga d’aquest divendres 9 de febrer s’ha convocat per l’eliminació de les categories d’ingrés al grup i la implementació de la jornada de 35 hores.

Els serveis mínims decretats per aquest divendres són:

  • Rodalies: 66 % en hora punta (de 6h a 9.30h i de 17h a 20.30 h) i 33 % la resta de la jornada.
  • Mitjana distància: 65 %
  • AVE – Llarga distància: 73 %
  • Mercaderies: 25

Vagues els dies 16 i 19 de Febrer

Els sindicats UGT i CCOO han convocat vaga a RENFE els dies 16 i 19 de febrer, de 7h a 9 h i de 15h a 17 h, després de reclamar “reiteradament la necessitat imperant de personal a Rodalies de Catalunya”. Així ho expliquen en un comunitat.

Segons un comunicat dels sindicats , el Grup RENFE ha anat “descapitalitzant de personal els serveis de comercial a Catalunya en els darrers anys de forma desproporcionadament inversa al nombre de viatgers i d’incidències a Rodalies”

Els sindicats també denuncien la manca d’interventors als trens, de personal en les estacions i, sobretot, en el Centre de Gestió de Rodalies de Catalunya que ha provocat un greu empitjorament en la qualitat del servei. Precissament aquest centre de gestió de Rodalies, des d’on es dóna resolució a les incidències a la xarxa ferroviària, ha recollit el major nombre d’incidències a l’estat, amb xifres set vegades majors que el de la segona comunitat en nombre de casos, i on proporcionalment menys personal les atenen.