Una vintena de professors d’escoles i instituts han assistit a la presentació del Servei Educatiu del Teatre Joventut. Des de Plàudite Teatre són els encarregats d’explicar al professorat quina és la obra de teatre més adequada per a cada curs i els faciliten la gestió.

Una part de la cartellera es programa en horari lectiu per tal d’apropar el teatre al públic més jove, a la vegada que els serveix com a eina pedagògica per donar continuïtat als continguts de l’aula.

El Teatre Joventut i el Barradas programen cada any una sèrie d’obres al matí perquè els joves estudiants hi puguin anar en horari lectiu. L’objectiu és que el teatre es converteixi en un recurs formatiu, apropant el teatre al públic més jove. Plàudite Teatre són els encarregats d’explicar al professorat quina és la més adequada per a cada curs i els faciliten la gestió.

Eugenia Delgado, directora de Plàudite Teatre, explica que “plantegem obres normalitzades, de qualitat escènica que s’interpreten a llocs com el Teatre Nacional, però que també tenen un missatge social. És el cas de “Praga” on es treballa la prevenció del feixisme o “ Camí a l’escola”, on es parla de com els costa alguns infantis poder arribar a la seva escola.

Més d’una vintena de professors s’interessen cada any per aquesta programació i han assistit a la trobada per acabar de decidir a quina obra portaran als seus alumnes en el curs vinent.

Lilí Coralí Pagés és professora de català de l’ Institut Bellvitge, i afirma que “ens agradaria repetir per batxillerat ‘La plaça del diamant’. Una excelentíssima adaptació i els permeti entrar a la lectura a través del teatre”.

Begoña Zarza, professora de l’Institut Puig Castellar explica que “han d’aprendre a anar al teatre i saber estar perquè potser no han anat mai o fa temps i no se’n recorden”.  Segons aquesta professora, alguns alumnes tenen idees preconcebudes sobre el teatre i en principi no els agrada anar. Però un cop venen i veuen una obra la seva idea canvia.

Plàudite Teatre ofereix a la comunitat educativa una guia didàctica per a preparar el contingut de l’obra a l’aula així com acompanyament al teatre i activitats posteriors. 

Pots consultar els recursos educatius d’aquest proper curs, aquí.