Fa 22 anys que el José Antonio Martí Cruz i la seva parella van obrir el Muxía, un restaurant de cuina gallega al barri de Santa Eulàlia. Durant les festes de Nadal obriran, un any més, tots els festius perquè són molts els clients habituals que aposten per un bon àpat servit a taula.
Segons ha explicat el propietari, “ja fa 15 dies que rebem trucades i hem de dir que ho tenim tot ple. Creiem que prop de 90% són famílies, que han anat creixent i s’ha de tenir el compte que donar menjar a tantes persones en una casa petita és complicat”.
El restaurant Muxía ha preparat un menú diferent per a cada festiu. La nit de Nadal, Nadal i sant esteve surt a uns 50 euros per persona i la nit de Cap d’Any, 78 euros.
Una combinació de cuina catalana i gallega
El propietari assegura que malgrat ser un restaurant gallec, “per Nadal som més catalans i ens agrada incloure en el menú l’escudella i els canelons. A banda del nostre famós xuletó, el lluç a la gallega i el llobarro a la sal”.
Cada dia sortirà dels fogons del Muxia menjar per a un centenar de comensals. La majoria ja coneixen molt bé què es cou a la cuina. Els frigorífics, però, es començaran a omplir amb els productes frescos que s’acosti la data.
El José Antonio afegeix que “està molt orgullós de poder compartir aquestes dates amb els clients habituals i part de la seva família, que també té una taula reservada”.