Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen per tot L’Hospitalet les joguines i regals que han demanat els infants de la ciutat. Al balcó de l’Ajuntament han rebut la clau màgica del municipi de mans de l’alcaldessa Núria Marín. Melcior, en nom dels tres, ha explicat que molts infants han demanat pau al món “i nosaltres farem el que puguem però això ho hem d’aconseguir entre tots”.

Melcior també s’ha mostrat molt content de veure els infants de L’Hospitalet que “cada any sou més grans”, els ha agraït l’acollida en la Cavalcada i ha dit que llegint les seves cartes ha vist que “desitgeu un món millor. Sou el present i el futur de la ciutat, que té molta sort de tenir-vos”.

Melcior no ha perdut l’ocasió de recordar els infants que deixin a casa aigua per als camells i dolços per a Ses Majestats, i que anar a dormir d’hora és el secret perquè els Reis puguin entrar a casa a deixar els seus regals.

Per la seva part, l’alcaldessa Núria Marín, quan els ha donat la clau màgica de L’Hospitalet, els ha demanat que “demà no hi hagi cap casa que no s’il·lumini amb el somriure dels infants. Bona nit màgica a tothom i visca L’Hospitalet”.

Enguany el fred i el temps inestable amenaçaven la Cavalcada 2024, però ni els Reis ni els hospitalencs s’han deixat intimidar, i el cel ha aguantat. L’han seguida desenes de milers de persones al llarg del recorregut des de Santa Eulàlia a la plaça de l’Ajuntament, al Centre, amb la participació d’uns 200 professionals i voluntaris, i el repartiment de 4.500 quilos de caramels aptes per celíacs i 400 quilos de carbó.

Els que no han pogut sortir, han pogut seguir el seguici en el programa especial que han emès Televisió de L’Hospitalet i LHdigital.

Al balcó de l’Ajuntament, Melcior, Gaspar i Baltasar han rebut la clau que obre totes les portes de la ciutat per repartir regals i joguines, a més de trossets de carbó per a aquells que no s’han portat del tot bé.

Els Reis han arribat a les 17h a la plaça Francesc Macià. Els han rebut les autoritats i les famílies que no s’han volgut perdre aquest moment. Tot seguit, s’han traslladat amb un cotxe clàssic (un de les novetats d’enguany) fins a la plaça de l’Escorsa, on s’han pujat a les carrosses i ha començat el seguici fins a la plaça de l’Ajuntament.

La Cavalcada 2024 que els ha donat la benvinguda a la ciutat ha portat enguany diverses novetats, i ha volgut fer una oda L’Hospitalet, a la convivència, i als diferents mons que integren tota una ciutat.

Noves carrosses per a Ses Majestats amb cridaners elements mòbils com a girafes i xanqueres que les obrien pas, la carrossa de l’Obrador i el Tortell, acompanyada de la comparsa de joguines i caramels, que integrava Street Dance Area, i la nova comparsa de les bústies reials, amb més de 20 carters, en la qual hi ha participat Plàudite Teatre.

No han faltat les tradicionals carrossa de l’Estel amb els músics de l’EMMCA; la comparsa dels Xumets, amb membres de Somnis; la Carbonera de Tro, la coordinadora d’entitats de Foc de L’Hospitalet; la carrossa dolça, també amb Plàudite, i la comparsa dels llitets, amb Gimnàstica L’Hospitalet i 4 Hores Dansa.

Membres de Rookies Dance Studio i Ole tu Salsa han fet de patges portant els estendards dels Reis, i components del Rugby Club L’Hospitalet han arrossegat els elements mòbils del seguici.

La Cavalcada 2024 ha comptat amb un dispositiu especial d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. A més del dispositiu policial, hi han participat efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil i d’ambulàncies; un equip per al manteniment, la senyalització i la neteja, i personal de l’organització i els voluntaris.