El Teatre Joventut ha acollit l’acte de tancament d’alguns dels programes municipals de formació professional per a l’ocupació amb el lliurament de certificats a una vuitantena dels seus alumnes. Es tracta de cursos que, en el curs passat, l’Ajuntament ha ofert a un total de 468 alumnes per fomentar la inserció laboral i la continuïtat formativa.
L’objectiu és millorar la inserció laboral i afavorir la reincorporarció als estudis. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica i Turisme, José Antonio Alcaide, explica que “els programes de formació professional per a l’ocupació són un element de cohesió per poder garantir d’oportunitats”.
En l’últim curs, l’Ajuntament ha ofert un total de 46 cursos per a persones amb dificultats d’inserir-se al mercat laboral. Per exemple, joves que han abandonat els estudis, persones a l’atur o dones amb càrregues familiars.
Es tracta d’onze accions formatives que s’inclouen en projectes com Treball als barris, les Cases d’Oficis, els programes de formació i inserció (PFI) o l’Escola de bàrmans.

Una formació ocupacional centrada en sectors estratègics de ciutat, com la restauració i el turisme, la mobilitat elèctrica, l’energia sostenible o l’atenció sociosanitària.
Per Alcaide, “l’hostaleria i la restauració són un sector estratègic per l’alta demanda d’ocupació de generen a L’Hospitalet. Les empreses també demanen professionals en tot allò relacionat a l’eficiència energètica o la mobilitat elèctrica. I no podem oblidar altres projectes de futur de la ciutat que generaran molta ocupació en els serveis a les persones, especialment els sociosanitaris”.
La formació ocupacional format part de l’estratègia FP 365, un projecte de ciutat que vol posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquest tipus d’oferta formativa.