La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de L’Hospitalet, ha obert per tercer any consecutiu, la convocatòria dels Premis Rosita per a iniciatives cooperatives que es puguin desenvolupar a L’Hospitalet.

En aquest sentit, Laia Ramos, tècnica de La Col·lectiva, ha recordat que “ho posem en marxa per donar impuls a la creació de cooperatives a la ciutat de L’Hospitalet. Aquest reconeixement va en la línia de fomentar i promoure que apareguin aquestes inicitiaves a la ciutat, i que es basin en les valors de l’economia social i solidària”.

Ramos, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha dit que “en els premis es poden presentar agrupacions de persones que tiguin un projecte molt o poc desenvolupat i que tinguin ganes de crear un projecte econòmic a partir del cooperativisme”.

Els requisits que es demana per presentar-se als premis són, a banda que “cal que siguin iniciatives de la ciutat”, apunta Laia Ramos, “una sèrie de valors com que tinguin arrelades al territori i a les comunitats, que promoguin una governança democràtica, que treballin per garantir un treball digne i de qualitat i sobretot que siguin iniciatives que posin la cura del territori i les persones al centre”.

Laia Ramos ha fet un balanç de les dues darreres edicions força positiu “estem molt contentes de com està anant els processos dels projectes premiats l’any anterior, alguns ja constituïts i esperant com evolucionen”.

Fins al 15 de juny, tots aquells projectes compromesos amb el cooperativisme, els valors de l’economia social, la sostenibilitat i la proximitat, poden enviar la seva sol·licitud al correu electrònic lacollectiva@ateneulh.coop