Els Plans Educatius d’Entorn, projectes pedagògics que vinculen el teixit associatiu en la tasca educativa d’escoles i instituts, comptaran aquest curs amb una partida d’1,4 milions d’euros i arribaran a prop de 50.000 alumnes de 65 centres de Primària i Secundària d’arreu de la ciutat.

Així s’ha constatat en la reunió de la Comissió Representativa Institucional, integrada per l’Ajuntament i la Generalitat i per representants dels diversos àmbits de la comunitat educativa, que ha tingut lloc a la masia de Can Riera.

Dels 1,4 milions d’euros que la Generalitat i l’Ajuntament destinaran a les activitats dels Plans Educatius d’Entorn (PEE) de L’Hospitalet, prop de mig milió d’euros prové dels fons Next Generation, de la UE. El tinent d’alcaldia d’Educació, David Quirós Brito, ha indicat que “amb els recursos que hem pogut generar les diverses institucions hem aconseguit donar resposta a aquestes necessitats”.

Els PEE inclouen activitats com Aprenentatge i servei, Fem Tàndem, Fem ràdio, tallers d’estudi assistit i d’adaptació curricular i pràctiques restauratives i de mediació, entre d’altres, en les quals una vintena d’entitats ciutadanes i altres serveis i institucions de la ciutat hi col·laboren amb els centres educatius.

Volen ser una eina per reforçar la tasca educativa, prevenir l’abandonament prematur dels estudis i, segons ha afirmat l’inspector de Serveis Territorials del departament d’Educació de la Generalitat, Ferran Cortina Segarra, també per “garantir l’equitat al conjunt de l’alumnat, sobretot de la població més desafavorida”.

En la mateixa línia, el responsable municipal d’Educació, David Quirós Brito, ha enfatitzat que són “una eina” ja consolidada del sistema educatiu.

Els Plans Educatius d’Entorn es despleguen a la Florida, les Planes, Pubilla Cases, Can Serra, Collblanc, la Torrassa, Gornal, Bellvitge i Santa Eulàlia.