La Comissió Representativa Institucional (CRI) dels Plans Educatius d’Entorn ha presentat els projectes per a aquest curs i el pressupost que s’hi destinarà. En total seran 1.394.860 euros per a accions orientades a prevenir i atendre l’absentisme escolar, fer un acompanyament educatiu de les famílies, ajudar en els processos de transició educativa i vetllar per la convivència en l’àmbit educatiu.

Aquests plans arriben a prop de 50.000 alumnes de 65 centres de Primària i Secundària d’arreu de la ciutat. Els plans es despleguen a la Florida, les Planes, Pubilla Cases, Can Serra, Collblanc, la Torrassa, Gornal, Bellvitge i Sant Eulàlia.

Els Plans Educatius d’Entorn són projectes pedagògics que vinculen el teixit associatiu en la tasca educativa d’escoles i instituts de la ciutat. Tallers d’estudi assistit, la mostra de teatre, els programes Fem Tàndem, les pràctiques restauratives, els patis obert i els programes d’aprenentatge i servei són algunes de les accions que formen part dels PEE. Una vintena d’entitats ciutadanes i altres serveis i institucions de la ciutat hi col·laboren amb els centres educatius.

Aportacions de l’Ajuntament i la Generalitat

El cost de les actuacions previstes per a aquest curs és de 1.394.860 euros. D’aquesta quantitat, la Generalitat aporta 525.000 euros, 119.173 euros menys que l’any passat. Per la seva banda, l’Ajuntament de L’Hospitalet aporta 869.860 euros, 7.000 euros més que el curs passat.

Des de l’Ajuntament han mostrat la seva preocupació per aquesta retallada en el pressupost destinat a aquests projectes pedagògics i han assegurat que des de la part municipal s’intentarà incrementar recursos perquè aquests plans continuïn endavant.

David Quirós, tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones, ha assegurat que “intentarem que aquesta retallada no afecti a  cap tipus de servei i prestacions que reben els nostres alumnes i les seves famílies. Serà un curs complicat, però ens hem de posar a treballar amb la motivació dels professionals i d’aquest govern per arribar a garantir  les mateixes oportunitats per els nostres infants i  joves igual que el poden tenir a d’altres municipis de Catalunya”.

Quirós ha destacat que “els Plans Educatius d’Entorn, són una eina bàsica perquè donen suport a tot l’entorn educatiu més enllà de la part acadèmica precisament per garantir que els nostres alumnes puguin tenir les mateixes oportunitats. Per això es tant important que aquests plans es desenvolupin amb la màxima celeritat, qualitat i sobretot amb els recursos suficients”.

A la CRI, que s’ha reunit dilluns, hi ha representants de les diferents entitats, associacions i administracions, Ajuntament i Generalitat, que participen en el Pla educatiu d’entorn de L’Hospitalet (PEE), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La presidència de la Comissió recau en el regidor de Serveis a les Persones, David Quirós, i la vicepresidència en el Departament d’Educació, representat per l’inspector dels Serveis Territorials, Ferran Cortina.