L’Ajuntament, en col·laboració amb l’Associació Educativa Itaca, allarga el projecte de patis oberts fora de l’horari lectiu. Després de l’èxit de participació de l’estiu, el servei es mantindrà fins a finals d’any a tots els districtes de la ciutat.

Una proposta gratuïta, sense inscripció i oberta a tothom, amb què els infants i adolescents poden participar en activitats, tallers o tornejos esportius. En concret, els patis s’obriran els dissabtes i diumenges, de 15h30 a 20h30, a les següents escoles:

  • Escola Sant Josep – El Pi (Sant Josep, Districte I)
  • Escola Santiago Ramón y Cajal (Torrassa, Districte II)
  • Escola Pompeu Fabra (Santa Eulàlia, Districte III)
  • Escola Pau Casals (Les Planes, Districte IV)
  • Escola Folch i Torres (Can Serra, Districte V)
  • Escola La Marina (Bellvitge, Districte VI)

A més, de ser un punt de trobada i de cohesió, els patis oberts també volen promoure els valors, la convivència i l’autonomia dels nens i nenes, amb activitats proposades per ells mateixos.

Joana Millán, directora d’Innovació i Planificació de l’Associació Educativa Itaca, explica que “tenim les portes obertes a les persones dels diferents barris que volen participar i aprendre a través del joc. Els infants, els joves i les famílies s’autogestionen per gaudir d’un entorn segur i lliure, entenent que s’han de respectar unes normes de convivència però que alhora sentint l’espai coma propi”.

En paral·lel a l’oferta de lleure, l’Associació Educativa Itaca també farà una diagnosi a partir d’enquestes sobre les necessitats i inquietuds dels joves i les seves famílies.

Des de l’entitat expliquen que “farem un estudi i una investigació per saber quina metodologia necessita la ciutat de L’Hospitalet per dur a terme aquest tipus de projectes. Volem veure la possibilitat educativa que tenen els mateixos espais i quines dinàmiques s’hi donen”.

D’aquesta manera, es volen definir objectius i plans de treball ajustats a la realitat de la ciutat amb la intenció d’arribar a obrir els patis escolars durant tot l’any.