Com és tradició durant les festes, la Fira de Nadal i Reis s’ha instal·lat a la rambla de la Marina, entre els carrers Enric Prat de la Riba i Provença. Enguany, aquesta proposta comercial que aplega paradetes d’artesania, bijuteria, tèxtil, articles de regal i productes gastronòmics ha notat un descens de les vendes.

L’afectació és diversa, però alguns paradistes asseguren que l’activitat s’ha reduït a la meitat i, en alguns casos, frega el 80%. Tant venedors com clients ho atribueixen sobretot a l’encariment del cost de la vida.

“Tot ha pujat, i ara els clients s’ho pensen molt abans de fer les compres”, explica en Rodrigo Peruachi, encarregat d’una parada de tèxtil. Una opinió similar a la de l’Alberto Ulldemolins, venedor d’articles de pell. “La gent va escassa, i amb la inflació la gent no té els mateixos diners per regalar que altres anys”.

La Yolanda Pereira, que ven bijuteria i complements assegura que “tenim temps fins diumenge. L’any passat vam vendre bastant bé els dies 6 i 7, i sobretot el 5, que és un dia clau i intentarem salvar-ho. Venent al carrer cal ser optimista i pensar que l’endemà serà millor”.

La Fira de Nadal i Reis es podrà visitar fins el 7 de gener de 10h a 21h. L’horari s’ampliarà fins a les 23h durant la Nit de Reis.