A l’estiu donar sang és més necessari que mai. Per facilitar les donacions, el Banc de Sang i Teixits instal·la aquests dies punts de donació en diferents barris de la ciutat. El 19 d’agost hi haurà una unitat mòbil a la Florida, el dia 22 estarà al Centre, mentre que el 23 serà el torn de Santa Eulàlia.

Els mesos d’estiu són un període crític pel que fa les reserves de sang. Les vacances i el canvi d’hàbits fan que les donacions baixin fins un 30%, encara que la necessitat de sang continua. De fet, es calcula que aquest estiu caldran 40.000 donacions per donar resposta a les transfusions de sang, plasma o plaquetes previstes als hospitals catalans.

En aquest sentit, la cap del Banc de Sang i Teixits de l’Hospital de Bellvitge, Isabel González, alerta que “actualment tenim unes reserves per a cinc dies, quan l’ideal es tenir-ne per a vuit. A l’estiu ens baixen les donacions i és el moment de fer arribar el missatge que les malalties no fan vacances. La sang és molt necessària per a persones que han tingut hemorràgies, per tractaments de leucèmia o trasplantaments. La necessitem tot l’any”.

Un gest altruista que pot fer gairebé qualsevol persona. Només cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, gaudir de bona salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada.

A L’Hospitalet, es poden fer donacions cada de dia de dilluns a divendres al Banc de Sang de l’Hospital de Bellvitge. Aquests dies, a més, s’han habilitat punts de donació a diferents llocs de la ciutat:

Dissabte, 19 d’agost: de 9:00 a 13:00 i de 17:00 a 21:00. Enginyer Moncunill amb Av. Masnou (Florida)
Dimarts, 22 d’agost: de 18:00 a 21:00, Rbla. Marina, 419, davant de Ca n’Arús (Centre)
Dimecres, 23 d’agost: de 18:00 a 21:00, Pl. Francesc Macià (Santa Eulàlia)