El Parc del Fòrum de Barcelona acollirà la 51ena edició de la Feria d’Abril de Catalunya que organitza un any més la FECAC, la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya.  Una edició que afirma el seu president, Daniel Salinero, engeguen amb “molta il·lusió on l’any passat vam haver de tancar la fira en tres ocasions per excés d’aforament “. De fet segons dades de la Guàrdia Urbana, van arribar a passar per la fira “més d’1.200.000 visitants i aquest any hem ampliat aforament i dispositiu de seguretat i creiem que tornarà a ser un èxit i superarem el milió de persones”.

Durant l’entrevista de l’Informatiu,  Salinero ha apuntat algunes d eles novetats d ‘aquesta edició com “el suport a la rumba catalana  per tal que sigui declarada patrimoni immaterial de la humanitat. A més podran seguir trobant el millor de la cultura, gastronomia i folklore andalús a Catalunya en el més del centenar de casetes”

 Fa unes setmanes, que la FECAC ha rebut la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de l’Ajuntament de Barcelona. Un reconeixement a la tasca que fa la federació des del 1982 en favor de la difusió de la cultura i les tradicions andaluses. “Ha estat un reconeixement a anys d’esforços i ens omple d’orgull. Vam pensar en totes les persones que han vingut a Catalunya buscant un futur millor i que han passat a ser també patrimoni de la Catalunya d’avui”.

Finalment, Daniel Salinero s’ha referit als 10 anys que fa que està al capdavant dels organitzadors que han suposat “molta feina i esforç. Hem donat un gir a la FECAC i som un referent cultural. Volem seguir treballant per a les properes generacions”.