El Centre d’Estudis de L’Hospitalet celebra enguany els 40 anys del seu naixement amb una trobada el dijous 4 de juliol a les 20h. Encara que l’acte oficial serà una celebració a la Masia Serra, Carme Rimbau, presidenta de l’entitat ha explicat a l’entrevista de L’Informatiu que l’excusa és reunir a socis i no socis que pels diferents ritmes de vida no es poden veure habitualment.

Per això, i perquè 40 anys no se celebren cada dia. D’aquesta manera tenen al cap fer més activitats i celebracions tot i que encara no estan definides. Aprofitant l’aniversari, Carme Rimbau ha aprofitat per recordar la història del centre: “Uns amics, generalment del barri del Centre, van pensar que feia falta una entitat que conegués la ciutat i que la fes conèixer, que reconegués la seva història i la gent que hi vivia també”.

Des del Centre d’Estudis de L’Hospitalet se senten molt orgullosos de l’evolució que han viscut al llarg dels seus anys de vida i de la feina que han fet i continuen fent. A més a més, en harmonia, i és que la presidenta de l’entitat no dubta a reconèixer el bon ambient que hi ha entre els membres de la junta.

Un nou repte, que les persones migrades s’apropin al centre

“Sempre hi ha coses noves i sempre hi ha coses per fer, coses que ens demanen, els llibres que editem, les escoles que venen a demanar informació, els estudiants que venen per agafar informació, i no ha anat a la baixa, és un no parar”, ha afegit Carme Rimbau.

No obstant això, i tot i la bona salut del centre, volen continuar donant-se a conèixer amb més força i sobretot intentar que s’apropi gent migrada, “perquè tots són veïns i tots tenen la seva història”.

Dubtes amb la rehabilitació de l’edifici Molí

Respecte a la rehabilitació de l’edifici Molí, que es troba al costat del Centre Cultural Tecla Sala i on té la seu el Centre d’Estudis, Carme Rimbau ha afirmat que ho veuen amb preocupació perquè “tenim uns 500 llibres i una exposició d’informació de la ciutat excepcional, només de pensar en el trasllat i en el nou espai que ens poden donar… Ens agradaria com a entitat d’interès local, tenir un local cèntric i de fàcil accés”.