Un total de 25 nous agents han començat el període de pràctiques a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de L’Hospitalet, quatre més que en la promoció anterior. De fet, es tracta de la comissaria de la regió policial Metropolitana Sud que més policies en pràctiques tindrà.
En el conjunt de la regió Metropolitana Sud s’han incoporat 110 agents: 51 dones i 59 homes. Si tenim en compte tot Catalunya, la xifra de nous mossos en pràctiques arriba als 850, un 11,5% més que l’any anterior. A més, es tracta de la promoció amb més percentatge femení (44%) de la història del cos.
Els nous policies realitzaran pràctiques selectives i obligatòries d’un mínim d’un any, en les quals s’avaluaran els coneixements dels agents en àmbits com la flexibilitat, les habilitats socials o la comunicació i el compliment d’ordres i disciplina, entre d’altres.
Pel que fa a la resta de regions policials d’àmbit metropolità, Barcelona suma 400 nous agents i la Regió Metropolitana Nord n’incorpora un centenar.
D’altra banda, les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre comptaran amb 80 agents nous, les comarques gironines amb 50 i les de la Catalunya Central amb 35. A més, s’incorporen 40 agents a l’Alt Pirineu-Aran i 35 a la regió de Ponent.
Amb la incorporació de la 31a promoció de mossos es reforcen els efectius del cos, que té l’objectiu d’arribar als 22.000 agents l’any 2030.
Renovació a la cúpula dels Mossos
La consellera d’Interior, Núria Parlon, ha anunciat el nomenament de Josep Lluís Trapero com a nou director general dels Mossos d’Esquadra, en substitució de Pere Ferrer. Un canvi que ja havia avançat en campanya l’aleshores candidat Salvador Illa durant la seva cursa cap a la presidència de la Generalitat.
Parlon també ha anunciat que el cap dels Mossos serà Miquel Esquius, que fins ara dirigia la regió policial Meropolitana Sud. El seguirà Alicia Moriana com a número dos.
Els relleus al capdavant del cos suposen el cessament de l’actual comissari en cap, Eduard Sallent, així com de Rosa Bosch, subcap executiva dels Mossos d’Esquadra.
Per Parlon, aquests canvis responen a la necessitat de “posar fi a inestabilitats que ens destorbin de l’objectiu primordial” i poder “reduir la percepció d’inseguretat i la delinqüència”. Per això, apel·la a “un canvi en els processos i formes de fer, que ha de tenir una influència més gran en l’operativa, en el patrullatge i en la prevenció”.