L’Àrea Central de Cibercrim dels Mossos d’Esquadra ha desarticulat una xarxa de pederastes relacionada amb presumptes delictes contra la llibertat sexual de menors. Fins al moment s’han detingut setze homes -entre els quals el màxim responsable de la trama- i s’han pogut identificar onze víctimes menors de 16 anys -dues noies i nou nois- que eren captats a través de les xarxes socials i aplicacions de cites.

Els fets van succeir principalment en un habitatge de Ciutat Vella de Barcelona, on els agressors mantenien relacions sexuals grupals amb els menors, sovint a canvi de diners, drogues o regals. En ocasions, a més, s’enregistraven en vídeo. En aquest sentit, la policia ha trobat més de 1.300 vídeos en què s’explota sexualment els menors.

A més, el principal investigat exercia la prostitució dels menors al seu domicili. L’home, que ja tenia antecedents pel mateix delicte el 2010, s’encarregava de la recerca de clients, pactar el preu i facilitar l’espai per dur a terme les trobades que aprofitava per enregistrar amb càmeres ocultes.

Al principal investigat se’l relaciona amb l’enregistrament de 250 vídeos pedòfils i amb almenys 79 agressions sexuals a menors.

Durant les diferents fases de l’operatiu s’han practicat detencions en localitats com L’Hospitalet, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Badalona, Mollet, Sant Boi i Aranjuez pels delictes contra la llibertat sexual dels menors, tinença, distribució i producció de pornografia infantil, la prostitució de menors i contra la salut pública.

La investigació es va iniciar a finals del 2021, quan una víctima de 12 anys va denunciar haver estat agredida sexualment al llarg de gairebé un any i mig, juntament amb altres menors d’edat.

Els Mossos d’Esquadra continuen treballant per trobar més autors i més víctimes. De fet, en el material gràfic recollit apareixen catorze víctimes i catorze agressors que encara no han estat identificats.