Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup criminal itinerant molt actiu especialitzat en robatoris a empreses del Baix Llobregat i el Bages.

Les detencions dels pressumptes autors es van fer a L’Hospitalet i Barcelona, el passat 1 de febrer, amb el resultat de tres detinguts. Els investigats ja tenien antecedents molt recents per fets similars. A més, també van realitzar dues entrades i registres a dos domicilis on van localitzar diferents estris utilitzats presumptament per cometre els robatoris.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 d’Esplugues de Llobregat el passat divendres 2 de febrer.

La investigació es va iniciar durant el mes de setembre de 2023 quan es va tenir constància d’un robatori amb força en una empresa de Sant Just Desvern. Casualment, unes hores més tard d’aquest fet, la Guàrdia Urbana de Barcelona va identificar un vehicle amb quatre integrants i en l’escorcoll van localitzar objectes susceptibles de ser utilitzats en robatoris com guants, passamuntanyes, llanternes, un martell o dos tornavisos, entre d’altres.