Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Manresa han detingut sis homes i dos menors com a presumptes autors de 19 delictes de robatori amb força, 2 delictes de furt i pertinença a grup criminal.

Entre el 9 i 12 de maig els investigadors van localitzar i detenir els presumptes autors a L’Hospitalet. Tots junts acumulen més de 80 antecedents per delictes contra el patrimoni. La investigació continua oberta, ja que podrien estar implicats en més robatoris. Segons la investigació , no consta ara mateix que es tracti dels lladres que van robar el coure de Montcada Bifurcació que ha generat el caos a Rodalies.

La investigació es va iniciar a causa de dos robatoris amb força, un d’ells en grau de temptativa, a empreses del Bages. El primer fet va ser el 19 d’abril en una empresa de Sant Fruitós de Bages on els lladres van encastar el cotxe a la porta principal del garatge i, un cop a l’interior, van sostreure bobines de cablejat elèctric i divers material elèctric.

El segon fet va ser el 21 d’abril en una empresa de Sant Vicenç de Castellet. En aquest cas, també van encastar el vehicle a diferents portes de l’empresa, però no van aconseguir obrir-les i, en saltar l’alarma, van marxar del lloc ràpidament.

En la fugida, si eren descoberts per les víctimes o testimonis, no dubtaven a posar en perill aquestes persones. De fet, en un dels robatoris gairebé van atropellar un treballador que els va detectar.

El grup estava format per vuit persones i tenia una gran mobilitat arreu del territori català. El valor total dels objectes sostrets en tots els robatoris ascendeix a 185.816 euros i el valor dels danys causats 6.100 euros.

Els detinguts menors d’edat van passar el 10 de maig a disposició de fiscalia de menors, i els majors d’edat, el 13 de maig a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció de guàrdia d’Hospitalet.