Agents del grup de Delinqüència Urbana de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de L’Hospitalet han detingut els cinc ocupants de dues furgonetes que transportaven aparells electrònics sostrets amb un valor aproximat de 50.000 euros. La detenció es va produir després que la policia seguís discretament els vehicles que circulaven a gran velocitat per la ciutat.

Després que les furgonetes s’aturessin sobtadament -una d’elles va colpejar una pilona de la vorera en una maniobra brusca- els agents s’hi van apropar per identificar-ne els ocupants.

Tot i que el conductor d’una d’elles va fugir corrents en un primer moment, els Mossos d’Esquadra van poder identificar les cinc persones -tres dones i dos homes d’entre 26 i 36 anys. 

En l’escorcoll, els agents van trobar diversos aparells electrònics amagats en llocs de difícil accés, com ara ordinadors portàtils, telèfons mòbils, drons o patinets elèctrics amb un valor d’uns 50.000 euros. També van trobar-hi diners en efectiu.

Tots els dispositius estaven embolicats amb paper d’alumini amb l’objectiu d’inhibir el senyal de localització que emeten. Davant del discurs incoherent d’aquestes persones, els Mossos els van detenir com a presumptes autors d’un delicte de receptació. Seguidament, els arrestats van declarar en seu policial i estan a l’espera de citació judicial.

En paral·lel, els agents van poder engegar alguns dels dispositius sostrets i comprovar el nom dels seus propietaris, persones estrangeres sense vinculació amb els detinguts. Els investigadors estan fent gestions per localitzar i retornar els objectes i, per ara, ja s’ha localitzat quatre víctimes que van patir robatoris als seus vehicles a Mallorca.

De fet, poc després de la detenció -que va tenir lloc la nit del 2 d’agost, els agents van esbrinar que els ocupants de les furgonetes venien del Port de Barcelona i que acabaven de tornar en vaixell des de Mallorca.