El dispositiu ha arrencat sobre les 6h del matí i es preveuen diverses detencions per, entre d’altres, delictes d’homicidi, desordres públics, segrest i tinença d’armes. Segons informen els Mossos ja s’han detingut a 25 dels seus membres. Els Casuals són un dels grups ultres més violents de l’entorn del FC Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a 25 persones durant aquesta operació contra el Casuals. Les intervencions s’han situat als municipis de Barcelona, Viladecans, Gavà, El Prat, Castelldefells, Torrelles de Llobregat, Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Corbera de Llobregat, Barberà del Vallès, Sabadell, Cunit, Girona, Vallirana, L’Hospitalet, Montcada i Reixach, Sant Joan Despí, Sant Pere de Ribes, Castellbisbal, Olesa de Bones Valls i Hostalets de Pierola.

De fet, a L’Hospitalet han escorcollat un domicili al barri de Collblanc on residia el presumpte líder del grup  però no l’han pogut localitzar. La intervenció s’emmarca en una operació de la policia catalana contra els Casuals, una organització criminal vinculada a grups violents en l’àmbit de l’esport.

A les diferents entrades s’ha intervingut 5 armes de foc (1 llarga i 4 curtes), diverses armes blanques (ganivets, katanes, matxets), altres armes prohibides i armilles antitret. En relació a substàncies estupefaents, s’ha intervingut principalment marihuana i anabolitzants. A dos domicilis s’han desmantellat dues plantacions interiors d’unes 300 plantes cada una. També s’han intervingut uns 180.000 euros en metàl·lic, rellotges i vehicles d’alta gamma de procedència presumptament il·lícita i diversos dispositius electrònics.

Després de 9 mesos d’investigació s’han obtingut indicis suficients per atribuir-los delictes d’ homicidi, segrest, cultiu i tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l’àmbit de l’esport i organització criminal.