Agents de Mossos d’Esquadra han detingut sis homes i una dona per pertinença a grup criminal i per practicar furts a establiments de tota Catalunya. Els investigadors també van detenir tres homes per delicte de receptació. Part de les detencions s’han fet a L’Hospitalet.

La investigació es va iniciar el 2022 arran de diversos furts a establiments de l’àrea metropolitana comesos per persones del mateix clan familiar. Llavors es van practicar detencions, però la investigació va confirmar que els integrants d’aquest grup continuaven cometen furts de forma reiterada.

Els lladres accedien als supermercats i triaven productes de marques reconegudes. Acostumaven a actuar en parella o en grups de tres, un d’ells s’amagava els productes sota la roba i quan passaven per línia de caixa l’altre lladre distreia el treballador o treballadora per facilitar la sortida al seu company. Els objectes sostrets els venien en dos supermercats ubicats a L’Hospitalet i a Cornellà.

Els integrants del grup criminal van cometre fins a 33 furts.

Durant la fase d’investigació els mossos van realitzar dues entrades administratives en els supermercats investigats. En aquestes entrades, fetes amb col·laboració de les Guàrdies Urbanes de L’Hospitalet i la de Cornellà, els investigadors van intervenir més de 2.000 productes presumptament sostrets.