A quarts de dotze d’aquest matí ha acabat el desallotjament de l’antiga fàbrica Albert Germans ubicada al carrer de Rodés, de Sant Josep, i ‘okupada’ des del 2022 pel col.lectiu Nabat 3. La majoria de les persones que hi havia dins havien sortit sense oposar resistència davant la presència dels Mossos i altres dues ho han fet després d’estar-s’hi durant unes hores a la teulada de l’antiga fàbrica.

En l’operació policial hi ha participat una desena de furgons de la Brimo i prop d’un centenar d’agents, a més de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet. Els Mossos han activat la Unitat de Muntanya i s’hi ha desplaçat un camió de bombers amb l’escala, tot i que finalment no han estat necessaris, perquè les persones que havien pujat a la teulada han baixat pel seu propi peu.

Durant el desallotjament s’han identificat 15 persones i dues més han estat denunciades per desobediència, concretament, les que havien pujat a la teulada. Un grup de persones s’han reunit a la porta de la fàbrica per mostrar el seu desacord amb el desallotjament.

L’antiga fàbrica està ocupada des del 2022 pel col·lectiu Nabat 3. Durant aquest temps l’espai fabril ha estat dinamitzat com un centre social ‘okupat’ i ha acollit activitats de manera periòdica.

L’edifici és de titularitat municipal i l’Ajuntament va arribar a un acord amb Renfe fa dos anys perquè la fàbrica esdevengui un nou centre de formació i serveis de la companyia. Segons l’acord, la companyia restauraria l’edifici que forma part del patrimoni industrial de la ciutat i a més s’ha dissenyat una zona verda de 1.700 metres quadrats per a l’ús del barri.