El Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2023-2024 s’ha constituït en un acte al saló de plens de l’Ajuntament. Durant l’acte s’han formulat els encàrrecs en què hauran de treballar els consellers durant el curs. L’ús de la tecnologia i el benestar emocional són els temes triats per enguany.

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet està integrat per 151 consellers i conselleres (81 de primària i 70 de secundària), i continuarà donant veu als infants i adolescents de la ciutat. L’objectiu és propiciar la seva intervenció a partir del desenvolupament de projectes concrets, tot creant xarxa amb els serveis i equipaments municipals, així com altres entitats i iniciatives ciutadanes.

L’encàrrec per als consellers de primària

Els nois i les noies han rebut diferents encàrrecs de la mà del regidor de Serveis a les Persones, David Quirós.

L’encàrrec per als consellers i conselleres de primària és impulsar el 1r Fòrum de Participació del Consell de Nois i Noies que enguany servirà per debatre sobre l’ús de les tecnologies i de les xarxes socials. Els nois i les noies desenvoluparan mecanismes de participació, per tal de recollir les reflexions i propostes dels seus companys als centres. El fòrum  tindrà lloc el mes d’abril.

Foto Gabriel Cazado

L’encàrrec per als consellers de secundària

Pel que fa a l’alumnat de secundària, aquest any l’encàrrec se centra en el benestar emocional, treballant d’una manera molt directa amb l’àrea municipal de Salut. Es vol recollir la mirada dels participants, de cara a definir actuacions de prevenció i millora.

Els consellers i les conselleres es distribuiran en tres grups:

  • Píndoles de benestar emocional. Produiran i difondran reflexions, suggeriments i consells sobre benestar emocional a través d’uns espais al programa Aula L’H de Televisió de L’Hospitalet.
  • Silenci a la ciutat. Identificaran indrets silenciosos a la ciutat i hi proposaran petites intervencions per gaudir-los.
  • Aportacions al Pla local de benestar emocional. Col·laboraran amb l’àrea municipal de Salut, amb l’objectiu d’aprofundir en la diagnosi sobre salut emocional dels adolescents, conèixer i difondre els serveis i les entitats de la ciutat que ofereixen suport als adolescents i participar en la Taula de Salut Mental de la ciutat

El Consell Informa, a Aula L’H

Els membres del Consell de Nois i Noies també participaran al programa Aula L’H de Televisió L’Hospitalet amb tres reportatges per a la secció El Consell Informa en què explicaran la feina que desenvolupen al llarg del curs en el marc dels diferents encàrrecs que se’ls han proposat.

El Consell Informa 10 de maig 2023

El Consell de Nois i Noies és un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys elegits entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part, aproximadament la meitat dels integrants. En el marc d’aquesta dinàmica, avui han rebut els carnets acreditatius als consellers i a les conselleres que aquest curs s’incorporen a l’experiència.

Aquest projecte s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies.

En els més de 20 anys que fa que funciona, el Consell ha anat adaptant el seu funcionament a la realitat dinàmica i canviant de la ciutat.

Consell Nacional d’Infants i Adolescents

Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya D’altra banda, el Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet forma part del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya, que aquest dissabte, 18 de novembre, mantindrà una reunió a l’espai Bital (carrer de José Agustín Goytisolo, 22-28) de L’Hospitalet.