Una sentència ha reconegut la incapacitat permanent d’un dona afectada per Covid en un CAP. Té Covid persistent i fibromiàlgia. Aquest fet ha obert una escletxa a altres afectats per aquesta malaltia i a l’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb l’Òscar Martínez, afectat de Covid persistent.

Martínez ha dit que “s’obre el reconeixement a tothom que ha treballat en l’àmbit sanitari i encara amb gent que està de baixa. Crec que aquesta mesura és justa. Pel que fa a la meva salut ara em trobo una mica millor però altres persones del col·lectiu d’afectats ho continuen passant malament amb noves infeccions i molts amb símptomes persistents després de quatre anys”.

La Covid persistent i la seva afectació social i laboral

Òscar Martínez ha expressat amb claredat que “no hi ha voluntat política per fer el recompte de malalts de Covid persistent. La publicació d’una guia sobre aquesta malaltia incorpora una dimensió social i el seu impacte a les persones. Afecta a la feina i a les relacions socials i com la Covid persistent va més enllà d’allò que suposa i significa”.

Martínez ha indicat que “hi ha més de 200 símptomes i cal destacar, l’ofec, el cansament, afectació al cor, dolors diversos a cames i braços i malalties cognitives. Reivindiquem l’atenció mèdica o social arreu”.