El diumenge de corpus és una de les dates més assenyalades arreu de Catalunya i a L’Hospitalet té una llarga tradició. Enguany, a banda de l’ou com balla, els protagonistes han estat els Gegants Romans, els Gegants Grecs i l’Àliga i el Lleó de la ciutat.

Després de 30 anys, la Coordinadora de Colles Geganteres i Capgrossos de L’Hospitalet ha tornat a tenir un paper fonamental durant aquesta festivitat amb dues cercaviles tal com es feia antigament. Miguel Escamilla, president de la coordinadora de Colles Geganteres ha valorat molt positivament la recuperació del corpus tradicional en un moment en el qual L’Hospitalet s’apropa al seu centenari de la concessió del títol de ciutat.

Una catifa floral que va ser creada en dues hores

A més, els veïns i veïnes han respost omplint els carrers adjunts a l’Església de Santa Eulàlia de Mèrida, on diumenge va tenir lloc la darrera cercavila i la trepitjada de la catifa floral just davant del temple religiós. Miguel Escamilla comentava que “molta gent ens diu que els seus pares la feien antigament i ens han explicat com ho feien”.

Per la seva banda, Antoni Monrós va ser un dels últims veïns de la ciutat que va participar en l’antic Corpus després de fer la comunió, per això, la recuperació d’aquest esdeveniment ha fet que li vinguin molts records d’aquella època. “Feia molt anys que havíem deixat de fer les catifes però ha quedat força bé”, explicava Monrós, qui també ha destacat que és qüestió de pràctica”.

D’aquesta manera, les entitats implicades esperen que aquesta tradició que es va perdre, hagi tornat per quedar-se i instaurar-se com un acte protocol·lari anual.

Trepitjada de la catifa floral amb els Gegants. Gabriel Cazado.