El servei de facilitadors nocturns, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, ja està en marxa. Diferents punts de la ciutat comptaran amb la presència de professionals de l’àmbit socioeducatiu per tal de garantir el descans veïnal durant les nits d’estiu.

En concret, les zones seleccionades per l’Ajuntament són els Blocs de la Florida i el seu entorn, la plaça Espanyola, la plaça de la Llibertat, l’avinguda de Severo Ochoa i els barris del Centre i Sant Josep. Jesús Husillos, tinent d’alcalde de Seguretat, justificava l’elecció d’aquests eixos per ser “d’un ús intensiu, amb moltes persones en aquests espais“.

Els facilitadors nocturns treballen per parelles i, segons el lloc, actuen d’una forma o una altra. L’Aisling Bux i en Guillem Oset, per exemple, fan la seva tasca a l’avinguda Severo Ochoa i el seu entorn. Ara, asseguren, estan en una fase inicial per “observar, identificar i fer un diagnòstic del lloc”. Després s’intenta “parlar amb ells, mediar i a través del vincle aconseguir la seva col·laboració”.

Els barris de Sant Josep i el Centre són diferents. Zona per excel·lència de l’oci nocturn juvenil, el principal problema són els botellots, el soroll i els residus, abans i després d’entrar als locals. La Gemma Escofet i en Roger Porta són alguns dels encarregats de la zona i reconeixen que “la gent està més predisposada a escoltar. Ja entenen que els demanem certs comportaments”.

La tasca dels facilitadors s’allargarà, almenys, fins al 30 de setembre a totes les zones. Segons els responsables municipals, l’experiència d’altres anys, amb més de 500 intervencions durant les nits d’estiu, ha estat positiva i ha permès prevenir i resoldre conflictes.