Els experts alerten que les al·lèrgies poden fer la guitza, una primavera més, i tot agreujat per les temperatures per sobre d’allò normal que ja tenim permanentment i la sequera que ens acompanya fa tres anys.

Un tema que afecta milers de persones i que hem tractat a l’Entrevista de l’Informatiu amb la Dra. Natalia Suárez, metgessa de família i directora de l’Equip d’Atenció Primària de Sant Josep. A priori sembla que els ingredients haurien de ser favorables a patir més al·lèrgies però la Dra. Suárez ha dit que “en principi s’espera una temporada d’al·lèrgies semblant a altres anys perquè les condicions són les mateixes i s’espera que sigui similar”.

Natalia Súarez ha parlat de la predisposició genètica que té a veure amb la possibilitat de tenir al·lèrgies. “Si tenim familiars que l’han tingut és més fàcil tenir-la i l’exposició a al·lèrgens pot afectar encara més si ens exposem a una planta o un arbre concret que ens faci mal”.

Cal diferenciar entre refredats i al·lèrgies

Suárez ha parlat de les al·lèrgies més comunes com són “al pol·len, als àcars, als fongs i als epitelis de les mascotes. Pel que fa a la diferenciació entre refredats i al·lèrgies els símptomes varien i el refredat ja ens avisa des d’uns dies abans, el moc és espès, pot haver febre mentre que l’al·lèrgia té un moc blanc, surt aigua del nas, es plora, hi ha esternuts, pica la gola i no hi ha febre habitualment”.

La Dra. Suárez ha explicat com “s’ha comprovat que l’exposició al fum del tabac de nens petits o mares gestants predisposa a futures al·lèrgies i és recomanable portar mascareta o tapar-se amb un mocador la boca i el nas en moments de molta intensitat al·lèrgica per reduir els símptomes”.