El Consell Esportiu de L’Hospitalet, en col·laboració amb el Col·legi Xaloc, ha organitzat els Jocs Escolars d’escacs, competició que ha arribat a prop de 80 infants de la ciutat.

La competició que es troba en la tercera jornada d’un total de sis, compta enguany amb més participació de noies. Així ho afirma Marina Martos, responsable d’esports individuals del Consell Esportiu, que no amaga la satisfacció de veure més nenes amb ganes de probar els escacs.

Els participants viuen amb moltes ganes aquestes jornades, on posen en pràctica els moviments que han anat aprenent en els entrenaments. “M’agraden els escacs perquè és un joc que em fa pensar i disenyar una estratègia si vull jugar bé la partida”, explica Biel Jiménez, un dels participants.

Més enllà de guanyadors i perdedors, per a l’organització i les famílies, la pràctica dels escacs té una repercussió molt positiva en la concentració i la presa de decisions dels infants. Fins i tot, com explica la Lourdes, mare d’un dels participants, “a nosaltres ja ens han animat a jugar-hi en familia”.

Des del Consell Esportiu fa anys que s’aposta per la competició d’escacs i aquesta ja està consolidada com una de les disciplines amb més creixement.