Acaba la temporada d’esbarts a la ciutat i com cada any, el Festival d’Estiu serveix com a cloenda. Seccions de totes les edats dels Dansaires de L’Hospitalet han pogut exhibir les que han estat les seves danses preferides de l’any. Balls tradicionals i balls de creació pròpia han estat la barreja perfecta pel públic que ha omplert tots els llocs disponibles.

Tot i que el dia estava nuvolat, el veïnat del barri s’ha acostat per poder gaudir d’una tarda de dansa popular i tradicional. “És important perquè és una activitat oberta al barri, és gratuïta i fomenta la cohesió del veïnat. Fem una activitat lúdica, és una tradició, és dansa popular catalana, són danses que són importants en l’àmbit històric perquè han passat entre generacions. Volem poder-ho mantenir i divulgar i més en una ciutat com L’H”, ha declarat la Mireia Montserrat Tobau, presidenta dels Dansaires de L’Hospitalet.

Al Casino van habilitar una parada on venien marxandatge del Dansaires de L’Hospitalet i han tornat a repetir una rifa d’un pernil. En els balls interpretats han fet algunes innovacions, com fer cantar i ballar al grup dels més petits, en una nova mostra que reflecteix la unió de la innovació i la tradició.