Les més de 100 persones que enguany fan cursos del Dispositiu d’Inserció Laboral, que s’emmarca en el programa d’intervenció comunitària de la zona Nord de la ciutat Treball als Barris i que està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), van completant la formació, ara donant màxima prioritat a les pràctiques.

El DIL ofereix cursos a persones en situació vulnerable, amb diversos graus d’acreditació professional i laboral, en tres àmbits: atenció sociosanitària, comerç alimentari i hostaleria i logística.

El curs d’atenció sociosanitària és el més exhaustiu, 450 hores en total, incloses les sessions pràctiques.

La Lidia Heredia Costa rep formació d’Atenció Sociosanitària, i explica que “abans havia treballat en domicilis, però per treballar en institucions a tot arreu demanen aquesta formació específica i espero que aquest curs m’obri portes”.

També hi ha cursos de Serveis i Consergeria, Iniciació a la Cuina i Venda d’Aviram i Caça i Neteja Industrial, cursos més curts de durada, d’entre 50 i 75 hores, però igualment orientats al món laboral.

Leidis Diana Díaz Díaz també havia treballat en el sector de la neteja i en altres feines, però diu que “que per treballar en neteja industrial havia de saber com van aquestes màquines i ara ja ho sé. I espero que em vagi bé perquè necessito una feina”.

La inserció laboral després de fer cursos del DIL, el Dispositiu d’Inserció Laboral, se situa en el 30%.

Mercè Simó Mir, tècnica responsable de Programes de Formació i Qualificació de l’Ajuntament, ha assenyalat que “identifiquem que siguin perfils professionals de baixa qualificació o amb poca formació. Després, aconsegueixen índexs d’inserció laboral relativament alts. Hi han perfils professionals amb més percentatge d’inserció, també d’altres que menys, però que fan formació d’oficis. La mitjana és alta, tenim un 30% d’inserció.

A l’octubre, totes les persones que han participat en el cursos d’enguany rebran el diploma acreditatiu. De cara a properes edicions d’aquesta oferta formativa, les persones interessades poden consultar el web municipal.

En 15 anys, el Dispositiu d’Inserció Laboral del programa d’intervenció comunitària Treball als Barris ha arribat a més de 3.000 persones de la zona Nord de la ciutat en situació vulnerable, que o bé han rebut assessorament per aprendre a cercar feina o bé han fet cursos orientats al món laboral.