La població que cotitza a la Seguretat Social a L’Hospitalet i al Baix Llobregat ha arribat a una xifra rècord amb 465.304 afiliats. El Fòrum Empresarial del Llobregat ha presentat l’informe sobre Cojuntura Econòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, corresponent al tercer trimestre del 2023, que aboca un increment del 2,89% respecte al segon trimestre. En el cas concret de l’Hospitalet, la xifra se situa en 107.244.

Unes dades, però, que des del Fòrum Empresarial del Llobregat afirmen podrien estar distorsionades a l’alça. “Hi ha tota la qüestió dels contractes fixos discontinus. Segurament hi haurà entre un 10 i un 20% d’aquestes persones que realment estan a l’atur”, ha explicat Javier Baratech, president de la Comissió d’Indicadors Econòmics del Fòrum Empresarial del Llobregat.

L’informe també reflecteix que ha disminuït la contractació a l’estiu. Pel que fa als contractes de treball, aquest tercer trimestre se n’han signat 74.437, el què representa una reducció del 3% respecte al trimestre anterior i d’un 14% respecte al mateix període de l’any passat. Un descens que es podria produir també pels contractes temporals que s’han convertit en fixos discontinus.

D’altra banda, l’informe recull que L’Hospitalet lidera el rànquing de localitats amb més empreses d’arts gràfiques i indústria del paper, amb un total de 60. Dins del territori, la població amb més gent ocupada és El Prat de Llobregat, amb 1.015 persones, més del doble que L’Hospitalet, que és la segona població, amb 536. Les localitats amb més empreses són: L’Hospitalet (60), Cornellà (38), Esplugues i Sant Feliu (20 cadascuna), Sant Boi (16), Molins de Rei (15); Gavà, El Prat, Sant Joan Despí, Viladecans (11 cadascuna); Sant Andreu de la Barca i Sant Vicenç dels Horts (amb 10 cadascuna).