Reivindicar la diversitat corporal femenina i trencar amb un únic cànon de bellesa. És el propòsit de l’exposició “Jo, Venus”, una mostra col·lectiva multidisciplinari en què hi han participat 13 dones artistes.

A través de la pintura, l’escultura i la fotografia es poden veure diferents cossos femenins no normatius, que es presenten amb orgull davant del públic. I és que l’exposició vol ser un clam a favor de l’autoestima i la pròpia acceptació, prenent com a referents els moviments socials del ‘body positivity’ i ‘body neutral’.

Drea García, pintora hospitalenca i comissaria de “Jo, Venus”, explica que “és un moviment que anima a acceptar el nostre cos tal com és, que es normalitzin tots els cossos i que no hi hagi un únic estàndard de bellesa”.

El projecte creatiu de Drea García va donar peu a l’exposició: una iniciativa en què un centenar de dones va pintar algunes d’aquestes figures inspirades en l’estatueta paleolítica de la Venus de Willendorf. L’artista argumenta que “tothom pot ser la Venus d’una altra persona, que no hi ha una Venus estàndard”.

Altres peces de l’exposició, però, també volen denunciar el malestar que genera la pressió estètica, com les peces de la Montse Barrios, que presenten una dona lligada amb una corda i una dona operada de mastectomia, “els lligams que hem de patir les dones i que ens tenen cosificades i angoixades amb un munt de pautes que hem de seguir”, ha comentat.

L’exposició, que s’emmarca en els actes commemoratius del Dia de la Dona, es podrà visitar al Centre Cultural La Bòbila fins el 22 de març.