A partir del cap de setmana l’empresa Rosanbus deixa de prestar el servei d’autobusos urbans de L’Hospitalet. La nova adjudicatària, Moventis, subrogarà tota la plantilla de l’operador que ha estat durant 30 anys al capdavant de les principals línies de bus que creuen la ciutat.

Eduard Migallón, president del Comitè d’Empresa de Rosanbus, en l’entrevista de l’Informatiu, s’ha mostrat esperançat en que sota el paraigües de Moventis el servei millori, però reivindica que pel que afecta a la plantilla se’ls conservin les condicionals laborals que tenen ara.

“Segons hem vist en processos de subrogació d’altres operadors, els treballadors acaben veient com se’ls intenten retallar condicions. Nosaltres no ho permetrem”, ha dit. Encara els falten detalls per concretar i per això ha anunciat que tenen una reunió amb Moventis els pròxims dies.

Sobre els canvis que la nova empresa introduirà en el servei, Migallón ha destacat les noves línies L20 i L21, que substitueixen les actuals L10 i L11. “Reben nova nomenclatura i s’amplia recorregut i freqüència de pas fins i tot amb circulació el cap de setmana de L21. Això ho notaran els usuaris”

Migallón apunta que hi ha altres millores de línies i fins i tot alguna de nova prevista en el contracte d’adjudicació del servei a Moventis, però no es posaran en marxa de forma immediata. “Es millorarà el servei de les M12 i M14 especialment el cap de setmana que estan sobre suturades i el proper any es contempla la incorporació de la M13, que també passarà per L’H”, afirma.

La flota es renovarà amb 43 nous vehicles que s’aniran posant en circulació progressivament. I això comportarà dotar el servei de nous conductors, valora el líder sindical.

Una altre millora que ha destacat Migallón és que els vehicles duran càmeres de videovigilància. Veiem amb futur aquesta nova empresa i desitgem seguir treballant per a la ciutat amb les millors condicions.