Els treballadors de l’empresa Monbus-Julià s’han manifestat per denunciar el que consideren, segons el president del comitè d’empresa de la UTE, David Guzmán, una “subrogació irregular del servei de conductors d’autobús”. La protesta ha transcorregut entre l’empresa Julià, al carrer Pablo Iglesias i la seu de Monbus, situada al carrer Rafael Barradas.

Els treballadors de l’empresa Monbus-Julià s’han trobat durant la tercera jornada de vaga, amb una Comissió del Parlament de Catalunya, formada per diferents partits polítics. Durant la reunió han exposat les seves reivindicacions.

En declaracions als mitjans de comunicació de L’Hospitalet, David Guzmán, president del comitè d’empresa de la UTE (Unió Temporal d’Empreses) Monbus-Julià ha explicat quines són aquestes reivindicacions. Guzmán ha assegurat que caldria “reformar la llei de contractació pública, perquè no permeti que les empreses puguin subrogar en una UTE i dividir les plantilles en diverses empreses i amb diferents condicions laborals”, que és el que ha passat amb la nova concessionària del servei d’autobusos. Els treballadors han denunciat en diverses ocasions que perden drets laboral quan les empreses concessionàries es subdivideixen el múltiples empreses.

Guzmán ha esplicat que “els subrogats estan en condicions laborals diferents als contractats d’altres empreses de la UTE que tenen més sou i unes condicions més favorables” i ha afegit que “als plecs de condicions de contractació no només s’hauria de tenir en compte el punt de vista econòmic, sinó també la qualitat dels serveis”. En els darrers mesos, els treballadors s’han queixat del mal estat d’alguns dels vehicles, entre altres qüestions. “Reivindiquem un transport públic de qualitat, que es respectin les condicions laborals i no es repeteixin subrogacions d’aquest tipus”.

Més dies de vaga

Guzmán ha anunciat dues noves jornades més de vaga dels conductors d’autobús. Els dies 15 i 22 de Maig de 10 a 18h, i la del dia 15 anirà acompanyada d’una protesta dels treballadors a les 11:30h davant la seu de l’AMB.

Recordem que la vaga afecta les línies L70, L72 i la L52 que travessen diferents barris de L’Hospitalet.