Continua el cap de setmana de campanya electoral a L’Hospitalet. Comuns Sumar ha organitzat un acte a l’Auditori de La Farga, on han intervingut diverses figures del partit, tant dels Comuns com de Sumar. Entre ells han estat Jéssica Albiach; portaveu al Parlament i candidata; Ernest Urtasun, ministre de Cultura; Yolanda Díaz, vicepresidenta segona del Govern d’Espanya; Andrés García, número 3 de la llista per Barcelona i Núria Lozano, diputada al Parlament de Catalunya i regidora de L’Hospitalet.

L’acte ha comptat amb més d’un centenar de persones i ha tingut intervencions destacades de Yolanda Díaz, qui ha destacat que coneix bé la realitat dels treballadors i treballadores de L’Hospitalet, perquè també ha estat la seva realitat. “No hem de demostrar res a ningú. Som la gent que sempre ha volugut salvar als treballadors i a les treballadores de L’Hospitalet i de Catalunya. Quan l’estat es va desplomar durant la pandèmia vam fer els ERTES. Som la gent que hem fet l’impossible per aconseguir apujar el salari mínim, i ho vam fer en un 54%.”

Yolanda Díaz també ha demanat a tots els assistents que mobilitzin el vot perquè “hem de defensar la democràcia, hem de fer feliç a la gent. Voteu als comuns per aconseguir canviar el futur de Catalunya”.

Un altre dels grans temes tractats, a banda de demanar el vot, ha estat la necessitat d’aconseguir un govern d’esquerres que pugui fer polítiques per facilitat la vida de la gent. En aquest sentit, Jéssica Albiach ha explicat en què consistiria el seu programa, amb uns punts claus molt clars: “El pròxim 12 de maig és una gran oportunitat per tal que Catalunya pugui obrir un nou capítol de la seva història: un capítol que sigui feminista, un capítol amb uns serveis públics punters, blindats i forts, un capítol amb una economia verda i justa, i també amb habitatge per tothom. D’això van aquestes eleccions: de la Catalunya que ve.”

La portaveu dels Comuns també ha aprofitat l’ocasió per enviar un missatge al candidat de Junts, Carles Puigdemont, a qui ha retret les seves declaracions restant importància al partit que governi a Espanya. “Què s’ha cregut el senyor Puigdemont? Que els catalans i les catalanes no notaríem la diferència entre un govern de coalició feixista i un govern de coalició progressista’”.

Des del partit també han convocat a la ciutadania a votar en les pròximes eleccions del 12 de maig, a les quals han anomenat com fonamentals per aconseguir aturar a les dretes i per poder conformar un govern d’esquerres.