L’Hospitalet homenatja un dels seus artistes més il·lustres, Rey Polo qui va dedicar la seva vida a la pintura, l’escultura i l’arquitectura. Fins a l’1 de setembre, les obres essencials de l’autor multidisciplinari es podran veure al Museu de L’Hospitalet.

Museu de L’Hospitalet – L’Harmonia

L’exposició ‘Rey Polo. Cent anys (1924-2024). Informalisme(s)’ mostra els diferents moments pels quals l’artista va passar durant les més de tres dècades que hi va dedicar a l’art. Les seves pintures i gravats van fer que Rey Polo esdevingués un dels principals referents de l’informalisme català, un corrent que es basa en el valor expressiu de la matèria pictòrica a través del llenguatge abstracte.

L’exposició recull també documentació d’època, tant gràfica com audiovisual que ens ajuda a situar l’artista dins l’art català de la segona meitat del segle XX.

Lluís Rey Polo va passar la seva infantesa a L’Hospitalet i amb 27 anys gràcies a una beca del Cercle Maillol, va poder ampliar els seus coneixements artístics a París. Més tard, va tornar a Catalunya per continuar amb els seus estudis a La Llotja de Barcelona.

A L’Hospitalet, l’artista va deixar la seva empremta creant la capella de l’església de Sant Isidre, al barri de Santa Eulàlia. D’altra banda, el fons d’art contemporani del Museu compta amb divuit obres.

L’exposició està comissariada per Jordi Garrido.