A partir d’aquesta setmana, els CAPs de Sanfeliu i Can Serra deixen de prestar el servei complet de pediatria, un mesura que implica canvis d’horaris fins al setembre. Les famílies d’aquests barris que necessitin pediatra, hauran de desplaçar-se fins el CAP de Rambla Just Oliveres o bé al centre d’urgències d’atenció primària Pura Fernández. La FAAVV de L’Hospitalet no hi està d’acord.

Els centres d’assistència primària adapten els seus serveis a l’estiu. Els CAPs de Sanfeliu i Can Serra obriran de 8 a 15h de dilluns a divendres, i estaran tancats durant les tardes. A més, el servei de pediatria que presten al llarg de l’any pateix algunes restriccions, com a Can Serra, que només funcionarà un parell de setmanes del mes d’agost, o bé es trasllada fins al setembre al CAP de Rambla Just Oliveres, en el cas de Sanfeliu.

Altres anys durant l’estiu, la cartera de serveis i horaris dels CAPs de L’Hospitalet també s’havien vist afectats. Enguany, des de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet es mostren crítics ja que volien reunir-se amb els responsables del CatSalut per tractar aquest tema i els han ajornat la reunió en diferents ocasions.

“Ens han prés el pèl de mala manera. S’ha reduit el tema del pediatra que és una autèntic desastre. Estan obsesionats en concentrar els pediatres en dos punts de la ciutat i això no ho permetrem”, critica Manuel Piñar, president de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet (FAAVV L’H). 

Piñar ha explicat als mitjans de comunicació de L’Hospitalet que estan “cabrejats” per l’actitut d’ajornar la reunió amb responsables de CatSalut. “Aquí culpem per una part a la Generalitat i també a l’Ajuntament perquè ens podrien haver donat la informació a temps per rebatre-ho”.

A Sanfeliu ja fa anys que els veïns s’han mobilitzat per reivindicar el servei de pediatria al centre d’assitència primària del barri.

Horaris d’estiu dels CAPs

L’ICS ha facilitat informació sobre els horaris d’estiu:

Fins a l’1 de setembre. el CAP de Can Serra serà obert de 8 del matí a 3 de la tarda. Fora d’aquest horari, caldrà anar a l’EAP de Sant Josep, fins a les 8 del vespre.

El CAP del Gornal també serà obert fins l’1 de setembre de 8 del matí a 3 d ela tarde, de dilluns a divendres. Fora d’aquest horari, el centre de referència serà l’EAP d’Amadeu Torner, igualment fins a les 8 del vespre, o bé al CUAP Pura Fernández, que és obert 24 hores.

L’horari del CAP de Sanfeliu també serà de 8 del matí fins a les 5 de la tarda, fins l’u de setembre. En aquest cas, el centre de referència fora d’aquest horari serà l’EAP del Centre, que serà obert fins a les 8 del vespre.

Pel que fa a l’atencio pediàtrica, es realitzarà entre les 8 del matí i les 3 de la tarda:

  • Del 24/07 al 04/08 al CAP Just Oliveras
  • Del 07/08 al 18/08 al CAP Can Serra
  • Del 21/08 al 25/08 al CAP Just Oliveras
  • Del 28/08 al 01/09 al CAP Can Serra

EAP Centre-Sanfeliu:

  • L’horari d´obertura del 31/07 a l’1/09 serà de 8 del matí a 3 de la tarda
    L´atenció pediàtrica amb cita programada es realitzarà en els dies i en el torn habituals: Dilluns, dimarts i divendres, de 8 del matí a 3 de la tarda al CAP Just Oliveras
    L´atenció pediàtrica urgent es realitzarà de 8 del matí a 8 del vespre al CAP Just Oliveras

Fora d’aquest horari l’atenció pediàtrica urgent es prestarà en horari permanent al CUAP Pura Fernández.