Conèixer les condicions de vida, salut i benestar dels ciutadans. Aquest és l’objectiu d’una enquesta que els centres d’atenció primària (CAP) està realitzant amb l’objectiu d’implantar en un futur accions conjuntes amb altres equipaments a nivell comunitari.

L’estudi va dirigit als residents dels diferents barris de la ciutat per conèixer de primera mà no només el seu estat de salut sinó també tots aquells factors que condicionen la seva salut i benestar mes enllà del propi centre de salut. L’area d’infermeria dels CAP informa als usuaris de la possibilita de sumar-se a aquestes enquestes i els cita en un equipament de la ciutat per entrevistar-los.

Televisió L’Hospitalet ha visitat una d’aquestes trobades entre treballadors del Centre d’Atenció Primària de Pubilla Cases i els veïns d’aquest barri que han volgut participar en l’enquesta.

Alejandro Huertas, infermer del CAP de Pubilla Cases ha explicat que volen conèixer què elements o quines activitats de cada barri poden ajudar en el benestar els veïns. “A més associació entre el que hi ha fora del CAP i el CAP, més encertarem en els tractaments”, explica.

La pandèmia va aguditzar malalties com l’ansietat o la depressió. Un altre motiu d’aquest estudi és, precisament, comprovar si la població té la sensació de que han augmentat aquest tipus de malalties.

Alejandro Huertas, ha assenyalat que “tenim dades després de la pandèmia sobre l’augment de problemes d’ansietat, depressió o d’hàbits tòxics. En aquest sentit volem anar mes enllà i veure si la gent sent aquests problemes com a propis o si hi ha alguna cosa més que se’ns escapa”.

La iniciativa ha estat valorada molt positivament entre els ciutadans que han participat d’aquest estudi. L’Esther Gómez, veïna de Pubilla Cases, ha destacat que “aquestes enquestes em semblen molt bé. Ja és hora que els ciutadans podem dir la nostra, opinar i ajudar en allò que puguem”.

De la seva banda, Juan Jose López, ha assegurat que “em sembla genial que se li pugui donar veu al ciutadà i que les institucions demanin la nostra ajuda”.

Les enquestes es realitzen entre diferents rangs d’edat: de 15 a 30 anys, de 30 a 65 i de més de 65 anys. Esta previst que aquest estudi, que es realitzarà a tots els barris de la ciutat, finalitzi a finals el mes d’abril.