Veure com és la feina dels bombers en viu i en directe serà possible el pròxim dissabte, 6 d’abril, en una jornada festiva que han organitzat conjuntament els Bombers de L’Hospitalet amb el Banc de Sang per promoure les donacions.

Els bombers mostraran les maniobres que s’han d’executar en cas d’excarceració, és a dir, per treure una persona que ha quedat atrapada enmig de la ferralla en un accident de trànsit. També faran una exhibició sobre com són les tasques per treure una persona del seu domicili amb una llitera i fent servir l’autoescala.

“Volem aportar el nostre granet de sorra perquè tenir reserves de sang és importantíssim”, ha explicat Manel Escolà, cap del Parc de Bombers de L’Hospitalet.

Sota el lema ‘Els Bombers t’acompanyen a donar a sang’ és la desena edició de la iniciativa on una trentena de parcs de bombers de Catalunya, com el de L’Hospitalet, donen suport a les campanyes de donació.

L’objectiu és aconseguir sumar més de 3.500 donacions de sang a Catalunya per remuntar les reserves que solen baixar un 25% al voltant de la Setmana Santa. “La gent canvia la rutina d’aquests dies i les reserves baixen per això convidem la població a revertir les reserves”, ha afegit Sònia Tejedor, cap d’Equips Mòbils de la província de Barcelona del Banc de Sang.

La campanya de donació tindrà lloc el 6 d’abril de 9 a 14h al parc de Bombers de L’Hospitalet, a l’avinguda Masnou. S’hi pot anar amb cita prèvia (donarsang.gencat.cat/bombers) o sense.