Aquest dissabte, els veïns de l’Hospitalet han pogut viure de molt a prop com és la feina dels bombers en diverses situacions de rescat. Uns rescats que sovint acaben a l’hospital, on les reserves de sang són una part vital per al salvament de víctimes en casos d’emergència.

Per això, un any més, el Banc de Sang i els bombers de l’Hospitalet han unit forces per revertir la baixada de donacions que hi ha pels volts de Setmana Santa, i incentivar les donacions.

Els bombers han mostrat dues maniobres, un gruatge lleuger, que es dona quan s’ha de baixar una víctima d’un edifici, i aquesta no pot sortir pel seu propi peu, o que s’ha de fer per treure una persona que ha quedat atrapada enmig de la ferralla en un accident de trànsit. El caporal del cos de bombers, Marc Gotero creu que aquesta iniciativa serveix per “donar visibilitat a la seva feina, i també per fer veure la necessitat i la importància de donar sang”.

L’objectiu és fer remuntar les reserves de sang, que solen baixar quasi un 25% en períodes com la Setmana Santa, Nadal o les vacances d’estiu. La jornada, que ja arriba a la desena edició, hi participen més de 30 parcs de bombers de tot Catalunya.