El passat mes de setembre un explosió va causar un incendi al carrer Rafael Campalans, al barri de la Torrassa. Tot apunta que la bateria d’un patinet va ser la causant d’aquest accident que va cremar l’habitatge on s’hi trobaven cinc persones. Una d’elles va patir cremades a la cara.

Des de bombers de L’Hospitalet alerten del risc d’incendi quan es carreguen bateries elèctriques per la nit. A més han assegurat que en els últims mesos alguns dels focs que s’han produït en habitatges a la ciutat han estat causats per les bateries elèctriques, en particular dels patinets

Marc Otero, caporal del Parc de Bombers de L’Hospitalet, ha assegurat que “no volem crear cap alarma, no és que s’estiguin cremant patinets cada dia, però sí que hem detectat un augment d’incidències amb aquest tipus de vehicles. Principalment perquè hi ha molts més i perquè hi ha una sèrie de practiques que augmenten les possibilitats que les bateries s’incendiïn durant la càrrega”.

Des de Bombers recorden que els cops, la humitat, les càrregues rapides o l’ús de bateries no homologades són alguns dels problemes que poden fer que les bateries es facin malbé i provoquin un incendi.

Recomanacions contra els incendis

Bombers fan un seguit de recomanacions per prevenir els accidents:

  • No endollar les bateries quan estiguem dormint
  • Fer servir sempre el carregador que aporta el fabricant
  • I si és possible, carregar el patinet a l’exterior on no hi hagi a prop elements combustibles.

Marc Otero, ha assenyalat que “lo ideal seria carregar la bateria a l’exterior perquè si durant la carrega es genera un petit incendi amb molt de fum la propagació seria sempre al carrer. Si no es possible i el carreguem a l’interior, el problema que tenim és que es poden generar incendis no molt virulents però si amb molt de fum dins de casa. I si estem dormint, això és un perill”.

La primera mesura que poden posar en marxa els usuaris de patinets és carregar-los quan algú pot vigilar que no succeeixi res. Si no pot ser, és recomanable carreguar-lo en una habitació amb la porta tancada i allunyat de materials combustibles com poden ser cortines o mobles”.

Una altre mesura general que recomanen els bombers és estar atents a possibles canvis de la bateria en el volum, el color i si sescalfa massa o fa sorolls.

També demanen prevenció i aposten per la instal·lació de detectors de fum a les llars.